Nedelja turske kuhinje obeležava se po prvi put serijom događaja koji će se u periodu od 21. do 27. maja održati u Turskoj i širom sveta, uključujući i Srbiju.

U sklopu obeležavanja Nedelje turske kuhinje, u rezidenciji Ambasadora Turske u Srbiji sinoć je upriličen prijem na visokom nivou sa konceptom „fine dining“. NJ.E. Ambasador Hami Aksoj i njegova supruga dr Džanan Parmaksizoglu Aksoj, poželeli su dobrodošlicu gostima, podelivši sa njima informacije o zdravim, „bezotpadnim“ i tradicionalnim aspektima turske kuhinje, a na događaju je promovisan istanbulski meni sa receptima iz gastronomske knjige „Turska kuhinja sa bezvremenim receptima”.

Foto: promo

Knjiga „Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” objavljena je pod pokroviteljstvom prve dame Emine Erdogan i Predsedništva Republike Turske, u saradnji sa Agencijom za promociju i razvoj turizma Turske (TGA), uz podršku Ministarstva za kulturu i turizam Turske.

Uz doprinose istaknutih kuvara, akademika i istraživača gastronomije, „Turska kuhinja sa bezvremenim receptima” vraća u fokus čuvenu tursku kuhinju i njene ekološke, održive i bezotpadne karakteristike. Povrh diskusije o zdravim tehnikama skladištenja i kuvanja hrane, koje se koriste u turskoj kuhinj, knjiga ima za cilj da sačuva vekovima stare tradicionalne recepte u njihovom izvornom obliku i da ih učini dostupnim budućim generacijama.

Neke od recepata iz knjige i više informacija o Nedelji turske kuhinje možete pronaći na www.turkishcuisineweek.com.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.