Ovaj napitak je prava poslastica  jer donosi bogatstvo ukusa i teksturu koja podseća na najfiniji italijanski desert.

Recept je jednostavan za pripremu i garantuje vrhunsko uživanje u svakom gutljaju, a preuzet je sa sajta Simply Recipes.

Sastojci:

1/4 šolje nezaslađenog kakao praha
2 kašike gustina
2 šolje punomasnog mleka
1/4 šolje šećera
85 g crne čokolade (70% kakaoa), iseckane

Priprema:

Za početak pripreme u jednoj činiji žicom dobro izmešajte kakao prah i gustin tako da se sjedine. U međuvremenu sipajte mleko i šećer u šerpu i zagrevajte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se šećer potpuno ne otopi i mleko ne počne blago da isparava.

Sklonite šerpu sa vatre i sipajte samo malu količinu vrelog mleka u mešavinu sa kakaom i gustinom, mešajući dok ne dobijete glatku pastu bez grudvica, a zatim polako ulijte i ostatak mleka uz stalno mešanje kako bi smesa bila ujednačena.

Dodajte iseckanu čokoladu u tu toplu tečnost, potopite je i ostavite da odstoji oko jedan minut da se otopi, pa sve dobro sjedinite mešanjem.

Vratite smesu u šerpu na ringlu podešenu na srednju jačinu i kuvajte uz često mešanje dok ne počne da ključa, što aktivira gustin.

Nastavite energično da mešate, posebno po ivicama šerpe, dok se čokolada ne zgusne i dok mehurići ne postanu krupni i spori.

Sklonite sa ringle i mešajte još minut dok se hladi, pa rasporedite u četiri šolje i po želji razblažite sa još malo toplog mleka ako je smesa pregusta za vaš ukus.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.