Bilo koja vrsta testenine i bilo koja vrsta mesa može da se pravi u ovoj kombinaciji sastojaka.

Sastojci:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 500 – 600 g svinjskog mesa
  • 1 kašičica crvene, mlevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 100 ml pavlake za kuvanje (može se sipati do 200 ml)
  • 1 puna kašika ribanog parmezana
  • 350 g testenine

Priprema:

Iseckajte sitno glavicu luka. Zatim, stavite u šerpu, nalijte čašu vode i posolite.

Kuvajte dok voda ne ispari.

Poželjno je da se ne dodaje ulje u dinstanje luka, jer će svinjsko meso pustiti svoju masnoću.

Ako koristite neko krtije meso, slobodno ulje dodajte luku.

Kada luk omekša, kad ispari voda, dodatjte meso isečeno u kockice,

Preko meso sipatjte vodu, da prelije, pa na srednjoj vatri kuvajte sat i po vremena.

Održavajte uvek mali nivo vode. Ako ste odabrali pileće meso, kuvajte ga pola sata.

Posle sat i po vremena sipajte pavlaku za kuvanje, pa smanjite vatru.

Posebno stavite da provri voda za testeninu. Kuvajte je 5 minuta.

Testeninu izadite rešetkastom kašikom i stavite je u meso i luk.

Dodajte parmezan.

Promešatjte i ostavite da se krčka još 5 minuta, pa ugasite vatru.

Ako je pregusto, sipajte malo vode od kuvanja testenine.

Ako jelo ne poslužite odmah, ostavite tu vodu za kasnije, Biće vam potrebna, jer će se jelo vremenom zgušnjavati.

Poslužite toplo.

Bosiljak i parmezan mu daju posebno lep šmek.

Prijatno!

Izvor: Domaći recepti. https://domacirecepti.net/testenina-sa-svinjskim-mesom/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.