Kategorije

Edicija „Velike biografije – srpske kontroverze“, tri knjige za samo 499 dinara

Cena: 799,00 RSD
Količina
Opis

U vreme kada je sredinom devedesetih u engleskom gradiću Lidsu spektakularno otvorena do tada najveća izložba posvećena liku i delu famoznog Agenta 007, zatekla sam se u živopisnom selu Opio, na pola puta između Nice i Kana, gde je pravi Džejms Bond godinama živeo pod imenom Duško Popov, u odnosu na koga je Flemingov junak delovao kao Miki Maus u službi Njenog kraljevskog visočanstva…

*Knjiga Duške Jovanić “Duško Popov: Avanture pravog Džejmsa Bonda” 

***

U Beograd je sa ekipom stigao francuski glumac i superstar Alen Delon. Tu je upoznao Stevicu Markovića i Miška Miloševića, dva zgodna i jaka frajera koji su dane provodili skačući sa Savskog mosta, jureći gradske lepotice, i već nanizali na svoje pesnice sve što se moglo isprebijati da bi se stiglo do titule “kraljeva ulice”… Tako je počela priča o Stevici Markoviću. Završiće se u kovčegu koji stiže iz Pariza. A između… Između je bilo svašta.

*Knjiga Branka Rosića „Stevica Marković: Najveća priča o prvom mangupu Beograda i Jugoslavije“

***

Dosije Dragomira Jovanovića, iz arhive Udbe, baca potpuno novo svetlo na njegovu ličnost, ali i na čitav period okupacije u Beogradu. Pisati o Dragom Jovanoviću danas, ipak, znači uhvatiti se ukoštac s jednim procesom u kojem su tužioci i odbrana zauzimali tako suprotstavljene stavove. Jer, dok je u procesu veka Draži Mihailoviću i drugim neprijateljima novog sistema, Mihailović uvek nazivan “izdajnikom”, kod Dragog Jovanovića je stajalo “krvnik”. I on to nije krio.

*Knjiga Veljka Lalića „Dragi Jovanović: Život i zločini srpskog Huvera“

 

NAPOMENA: OVA CENA VAŽI SAMO ZA TERITORIJU SRBIJE