Manikoti su sinonim za bogat i sočan obrok, ali ko kaže da moraju da se prave u poslednjem trenutku? Ovaj recept donosi savršeno rešenje za sve one koji vole da pripreme jelo dan ranije i uživaju u savršenim ukusima bez stresa.

Spoj rikota sira, svežeg spanaća i bogatog paradajz sosa stvara harmoniju koja će oduševiti svakoga, a uz malo planiranja, dobićete savršeno jelo spremno za pečenje kad god vam zatreba.

Ovaj recept je idealan i kao osnova za druge specijalitete, poput lazanja ili punjenih testenina, i garantuje uspeh svaki put.

Sastojci:

473 ml rikota sira

2 velika jajeta

1 paket (280 g) smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i oceđenog

1 šolja rendane mocarele

½ šolje rendanog parmezana, podeljeno na dva dela

1 ½ kašika belog šećera

⅛ kašičice soli

¼ kašičice mlevenog crnog bibera

12 manikoti školjki

1 tegla (900 g) sosa za špagete

Priprema:

U srednjoj posudi pomešajte rikota sir i jaja dok se ne sjedine. Zatim dodajte spanać, mocarelu, ¼ šolje parmezana, šećer, so i biber. Tom smesom napunite nekuvane manikoti školjke.

U srednju posudu za pečenje sipajte ½ šolje sosa za špagete i rasporedite ga po dnu. Poređajte punjene školjke u jednom sloju preko sosa. Prelijte ih ostatkom sosa. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru 8 sati ili preko noći.

Kada ste spremni za pečenje, zagrejte rernu na 200°C. Izvadite školjke iz frižidera.

Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni 40 minuta. Otkrijte, pospite preostalim parmezanom i pecite još 15 minuta.

Uživajte!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.