
Manikoti su sinonim za bogat i sočan obrok, ali ko kaže da moraju da se prave u poslednjem trenutku? Ovaj recept donosi savršeno rešenje za sve one koji vole da pripreme jelo dan ranije i uživaju u savršenim ukusima bez stresa.
Spoj rikota sira, svežeg spanaća i bogatog paradajz sosa stvara harmoniju koja će oduševiti svakoga, a uz malo planiranja, dobićete savršeno jelo spremno za pečenje kad god vam zatreba.
Ovaj recept je idealan i kao osnova za druge specijalitete, poput lazanja ili punjenih testenina, i garantuje uspeh svaki put.
Sastojci:
473 ml rikota sira
2 velika jajeta
1 paket (280 g) smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i oceđenog
1 šolja rendane mocarele
½ šolje rendanog parmezana, podeljeno na dva dela
1 ½ kašika belog šećera
⅛ kašičice soli
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
12 manikoti školjki
1 tegla (900 g) sosa za špagete
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte rikota sir i jaja dok se ne sjedine. Zatim dodajte spanać, mocarelu, ¼ šolje parmezana, šećer, so i biber. Tom smesom napunite nekuvane manikoti školjke.
U srednju posudu za pečenje sipajte ½ šolje sosa za špagete i rasporedite ga po dnu. Poređajte punjene školjke u jednom sloju preko sosa. Prelijte ih ostatkom sosa. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru 8 sati ili preko noći.
Kada ste spremni za pečenje, zagrejte rernu na 200°C. Izvadite školjke iz frižidera.
Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni 40 minuta. Otkrijte, pospite preostalim parmezanom i pecite još 15 minuta.
Uživajte!



