Sastojci za 4 skuše:

  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 ravna kašika suvog začina
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašika sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušene mirodjije
  • 1/2 kašičice bibera
  • još mogu začini po želji, koje volite
  • 100 ml vode
Priprema:

Umutiti ulje, sok od limuna i začine.

Ovo smesu utrljatajte rukama između skuša, koja ste prethodno stavili u tepsiju. Takođe je važno da smesu utrljate i unutar njih.

Najbolje je da to uradite odmah u tepsiji u kojoj ćete ih i peći, da sve što bude od tog preliva curelo, iscuri u tepsiju.

Poželjno je da se peče u keramičkoj i vatrostalnoj posudi, kako se ne bi zalepilo.

Ostavite ih da odstoje 30 minuta pre pečenja.

Zatim, dodajte vodu, prekrijte skuše folijom i stavite ih da se peku na 200 stepeni i 30 minuta. Pre toga zagrejte rernu.

Nakon toga skinite foliju i pecite skuše još 30 minuta.

Posle otkrivanja folije, skušu okrenite pažljivo da bi se zapekla sa obe strane.

Polužite je uz salatu od blitve ili crnog i belog luka, kao i uz rižoto.

Prijatno.

Izvor: https://domacirecepti.net/skusa-iz-rerne/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.