
Tražite savršeni obrok koji greje dušu? Pasta Fađoli, što u prevodu znači „testenina i pasulj“, predstavlja klasično jelo italijanske kuhinje koje kombinuje jednostavnost i bogat ukus.
Pripremite je za hladne dane i obavezno poslužite uz izdašnu količinu rendanog parmezana i komad hrskavog hleba za potapanje.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 šargarepa, iseckana na kockice
1 stabljika celera, iseckana na kockice
1 tanka kriška crnog luka, iseckana na kockice
½ kašičice seckanog belog luka
4 konzerve (po 227 g) sosa od paradajza
1 konzerva (oko 400 ml) pileće supe (bujona)
1 kašika sušenog peršuna
½ kašike sušenog bosiljka
sveže mleveni crni biber po ukusu
1 ½ šolje testenine
1 konzerva (425 g) pasulja, oceđenog i ispranog
priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, celer i crni luk; kuvajte i mešajte dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i kratko prodinstajte.
Umešajte sos od paradajza, pileću supu, peršun, bosiljak i biber; krčkajte 20 minuta.
Pustite da velika šerpa blago posoljene vode provri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 minuta ili dok ne bude al dente; ocedite.
Dodajte pasulj i kuvanu testeninu u supu; krčkajte dok se ne zagreje, 1 ili 2 minuta.
Uživajte!
