
Svakom kućnom kuvaru potreban je recept za banana hleb koji uvek ima pri ruci. Ovaj recept za banana hleb idealan je za one koji vole sočan, nežan hleb prepun ukusa banane, sa blago hrskavom koricom.
Ako vas iznenada uhvati želja za banana hlebom, ili ste slučajno zaboravili na banane i sada su previše zrele da biste ih jeli same, izvadite ovaj najbolji recept za banana hleb i počnite sa gnječenjem!
Sastojci
Višenamensko brašno: Ova vrsta brašna ima mešavinu tvrde i meke pšenice koja daje banana hlebu strukturu, ali ne narušava nežnost.
Jaja: Ostavite jaja da se ugreju na sobnu temperaturu pre nego što ih umešate da bi sprečili da se smesa zgrudva.
Banane: Biće vam potrebne otprilike dve srednje banane za 1 šolju, ali obavezno imajte jednu ekstra bananu, za slučaj da vam mera ne bude dovoljna.
Ulje repice: Korišćenjem ulja, testo duže zadržava vlagu i stvara nežniju teksturu hleba
Mlaćenica
Orasi: Toplo preporučujemo da prepečete orahe i ohladite ih pre nego što ih upotrebite. Prepečenost uklanja sirovi ukus oraha i ističe njihov prirodno bogat i orašast ukus.
Priprema
Zagrejte rernu na 175 stepeni, u velikoj posudi pomešajte žicom brašno, šećer, sodu bikarbonu i so.
U drugoj posudi, pomešajte žicom jaja, banane, ulje, mlaćenicu i vanilu dok se dobro ne sjedine.
Dodajte smesu od banana mešavini brašna, mešajući samo dok se ne sjedini. Po želji, umešajte orahe.
Sipajte smesu u posudu za hleb, podmazanu ili obloženu papirom za pečenje. Pecite banana hleb dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista, 1 i 1/4 do 1 i 1/2 sata.
Ostavite hleb da se hladi u posudi na sobnoj temperaturi 15 minuta. Izvadite hleb iz posude i stavite ga na žičanu rešetku da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi pre sečenja.
Prijatno!



