Za razliku od klasičnih, japanske palačinke su nešto deblje i mekše i odlikuje ih penasta tekstura, a uz preliv od višanja su savršene.

Sastojci
Za bazu:

4 žumanca

2 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

3 kašike mleka

60 g glatkog pšeničnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za belanca:

4 belanca

prstohvat soli

4 kašike šećera

1 kašičica limunovog soka

ulje za pečenje

Za krem od vanile:

500 ml mleka

1 kesica praška za krem od vanile (za kuvanje ili mućenje)

Za preliv od višanja:

250 g višanja iz kompota

50 ml soka iz kompota + 20 ml soka

1 kašičica gustina

Priprema

Žumancima dodajte šećer i vanilin šećer, pa mešajte dok ne postanu bledi i penasti. Zatim dodajte mleko, promešajte i umešajte brašno prosejano s praškom za pecivo.

Belancima dodajte so, šećer i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete sjajan i čvrst sneg. Uz pomoć spatule lagano umešajte belanca u osnovnu smesu.

Tiganj zagrejte na slaboj vatri, premažite uljem i stavite po dve kašike smese za svaku palačinku. Poklopite i pecite 4–5 minuta, zatim dodajte još jednu kašiku smese na svaku palačinku i pecite još 2 minuta.

Okrenite palačinke, ponovo poklopite i pecite još oko 5 minuta.

Za krem od vanile u hladno mleko dodajte prašak za krem i miksajte oko 2 minuta, dok ne dobijete glatku kremu.

Za preliv od višanja u manju šerpu stavite višnje i 50 ml soka iz kompota, pa zagrejte.

Gustin pomešajte s preostalih 20 ml soka iz kompota i dodajte višnjama. Zagrevajte do ključanja i kuvajte još nekoliko minuta, dok se preliv ne zgusne.

Izvor: Coolinarika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.