Ako tražite recept koji ne zahteva stalno stajanje pored šporeta, ovaj gulaš iz rerne je savršen izbor.

Sve sastojke sjedinite u jednom pekaču, a rerna će odraditi sav težak posao umesto vas. Rezultat je neverovatno mekana govedina u gustom, aromatičnom sosu koji najbolje ide uz domaću pogaču i svežu salatu.

Sastojci:

1,1 kg goveđeg mesa, iseckanog na kockice

1 konzerva (800 g) pelata ili seckanog paradajza, sa sokom

1 šolja seckanog celera

4 šargarepe, isečene na kolutove

3 krompira, isečena na kocke

3 glavice crnog luka, iseckane

2 kocke za goveđu supu

⅛ kašičice sušene majčine dušice

⅛ kašičice sušenog ruzmarina

⅛ kašičice sušenog mažurana

¼ šolje crvenog vina

1 pakovanje (300 g) graška

Uputstvo za pripremu:

Zagrejte rernu na 120°C.

U pekač ili duboku šerpu koja može u rernu, stavite govedinu, paradajz, celer, šargarepu, krompir i luk.

Začinite izmrvljenim kockama za supu, majčinom dušicom, ruzmarinom i mažuranom, pa ulijte crveno vino. Sve dobro promešajte i poklopite.

Pecite u zagrejanoj rerni 5 do 6 sati. Dodajte grašak tokom poslednjih 30 minuta pečenja.

Uživajte!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.