
Ako tražite recept koji ne zahteva stalno stajanje pored šporeta, ovaj gulaš iz rerne je savršen izbor.
Sve sastojke sjedinite u jednom pekaču, a rerna će odraditi sav težak posao umesto vas. Rezultat je neverovatno mekana govedina u gustom, aromatičnom sosu koji najbolje ide uz domaću pogaču i svežu salatu.
Sastojci:
1,1 kg goveđeg mesa, iseckanog na kockice
1 konzerva (800 g) pelata ili seckanog paradajza, sa sokom
1 šolja seckanog celera
4 šargarepe, isečene na kolutove
3 krompira, isečena na kocke
3 glavice crnog luka, iseckane
2 kocke za goveđu supu
⅛ kašičice sušene majčine dušice
⅛ kašičice sušenog ruzmarina
⅛ kašičice sušenog mažurana
¼ šolje crvenog vina
1 pakovanje (300 g) graška
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte rernu na 120°C.
U pekač ili duboku šerpu koja može u rernu, stavite govedinu, paradajz, celer, šargarepu, krompir i luk.
Začinite izmrvljenim kockama za supu, majčinom dušicom, ruzmarinom i mažuranom, pa ulijte crveno vino. Sve dobro promešajte i poklopite.
Pecite u zagrejanoj rerni 5 do 6 sati. Dodajte grašak tokom poslednjih 30 minuta pečenja.
Uživajte!



