Potaž od bundeve će vas ugrejati za vreme hladnih dana, a kremast je, ukusan i bogat vitaminima.

Sastojci

1,5 l vode

400 g bundeve (iseckane na kockice)

3 šargarepe (iseckane na kolutiće)

2 crna luka

So, biber

Svež peršun

2-3 čena belog luka

Priprema
  1. Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u lonac sa 1,5 litara vode i kuvajte 20-25 minuta.
  2. Kada je povrće skuvano, ocedi se malo više od polovine vode iz šerpe u kojoj je ostalo kuvano povrće. Uzmite štapni mikser i propasirajte povrće da dobijete gustu masu (Ako nemate štapni mikser iscedite povrće i izblendirajte).
  3. Vratite na šporet, dodajte so i biber. Čim provri, kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle, dodajte iseckan sveži persun i beli luk, izmešajte i ostavite sa strane.

Izvor: Coolinarika

Komentar(1)

  1. Samo pitam
    23. новембар 2025. 10:39

    Da li je zaboravljena masnoća ili se uopšte ne stavlja?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.