
Potaž od bundeve će vas ugrejati za vreme hladnih dana, a kremast je, ukusan i bogat vitaminima.
Sastojci
1,5 l vode
400 g bundeve (iseckane na kockice)
3 šargarepe (iseckane na kolutiće)
2 crna luka
So, biber
Svež peršun
2-3 čena belog luka
Priprema
- Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u lonac sa 1,5 litara vode i kuvajte 20-25 minuta.
- Kada je povrće skuvano, ocedi se malo više od polovine vode iz šerpe u kojoj je ostalo kuvano povrće. Uzmite štapni mikser i propasirajte povrće da dobijete gustu masu (Ako nemate štapni mikser iscedite povrće i izblendirajte).
- Vratite na šporet, dodajte so i biber. Čim provri, kuvajte još 2 minuta, pa skinite sa ringle, dodajte iseckan sveži persun i beli luk, izmešajte i ostavite sa strane.
Izvor: Coolinarika
Tagovi



Samo pitam
Da li je zaboravljena masnoća ili se uopšte ne stavlja?