Ovaj recept donosi savršenu ravnotežu udobnosti i elegancije! Sočni rezanci se peku u bogatoj, kremastoj mešavini, stvarajući vazdušastu musaku koja se topi u ustima.
Sa hrskavim, slatkim prelivom od putera, ova musaka je istinski praznični dragulj koji će oduševiti sve vaše goste. Pripremite sebi savršeno toplo, slatko, i utešno jelo.
Sastojci:
1 pakovanje (oko 225 g) testenine
6 kašika putera, isečenog na listiće
6 velikih jaja
½ šolje belog šećera
¾ pakovanja (oko 170 g) krem sira
4 kašike pavlake
1 pakovanje (oko 450 g) mladog sira, kremastog
1 prstohvat soli
4 kašike putera, otopljenog
¼ šolje belog šećera
⅓ šolje mrvica
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite staklenu posudu za pečenje veličine 23×33 cm.
Stavite veliki lonac blago posoljene vode da provri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente; ocedite i umešajte 6 kašika putera isečenog na listiće.
Umutite žumanca, šećer i krem sir u srednjoj posudi; umešajte u rezance. Dodajte pavlaku, mladi sir i so.
Umutite belanca dok ne postanu čvrsta, a zatim ih lagano umešajte u smesu. Prebacite smesu u pripremljenu posudu za pečenje.
Pomešajte otopljeni puter, 1/4 šolje šećera i mrvice u maloj posudi; pospite preko smese sa rezancima.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok musaka ne očvrsne i ne dobije lepu zlatno-braon koru na vrhu, otprilike 1 sat.
Poslužite i uživajte!

