Oštar džin sour, sa dodatnim tropskim notama juzua i bosiljkom

Recept:

Za sirup

100 g sitno iseckane mešavine kore limete i limuna

50 g sitno seckanog bosiljka

100 g šećera

 

Za piće

80ml džina – koristimo Dovnpour Original

30 ml iuzu likera – koristimo Choia

150 ml sirupa od bosiljka i citrusa – pogledajte gore i metodu

30 ml soka od limete

40 ml belanca (od oko 1 većeg jajeta)

4 kriške dehidriranog limete, za ukrašavanje

U srednju šerpu stavite sve sastojke za sirup, dodajte 100 g hladne vode i stavite na srednju vatru, mešajući da se šećer rastvori, šest do osam minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da se ohladi i stavite preko noći ili, još bolje, 48 sati, zatim fino procedite u čistu teglu, zatvorite i čuvajte u frižideru, gde će se čuvati oko tri nedelje.

Da biste napravili napitak, izmerite sve tečnosti u šejker, dodajte belanca, a zatim promućkajte da se belo stegne. Dodati led, ponovo promućkati da se ohladi i razblažiti, zatim fino procediti u dve kupe, ukrasiti svako piće sa dve kriške suvog limete i poslužiti.

 

 

Tagovi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.