
Italijanska pasta-salata, prepuna rotini testenine, salame, paprike i svežih loptica mocarele, brzo se pravi i puna je ukusa, što je čini savršenom i ukusnom salatom za svaku priliku.
Ova salata je odlično jelo koje se može pripremiti unapred. Zapravo, pošto će ukusi nastaviti da se prožimaju dok stoji u frižideru, ovo jelo će možda biti još ukusnije ako ga napravite dan ranije.
Sastojci:
1 pakovanje (oko 340 g) testenine
350 g salame, sitno iseckane na kockice
½ zelene paprike, isečene na trake
½ crvene paprike, isečene na trake
½ crvenog luka, seckanog
1 konzerva (oko 170 g) seckanih crnih maslina
225 g malih svežih loptica mocarele
1 šolja italijanskog preliva za salatu
3 pakovanja (po 20 g) suve mešavine za italijanski preliv za salatu, ili po ukusu
½ šolje rendanog parmezana
Uputstvo:
Stavite veliki lonac blago posoljene vode da provri. Kuvajte testeninu dok ne omekša, ali ostane čvrsta pod zubima (al dente), oko 8 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom dok se ne ohladi.
Pomešajte testeninu, salamu, papriku, luk, loptice mocarele i masline u velikoj posudi. Dodajte preliv za salatu i promešajte da se sve obloži.
Začinite salatu sa testeninom suvom mešavinom za preliv i promešajte.
Pospite parmezanom pre serviranja.
Prijatno!



