Kompanija Endava akvizirala je FIVE, koju čine hrtvatka agencija Pet Minuta d.o.o i njena ćerka firma u SAD-u  Five Minutes Studio, Inc.


Digitalna agencija FIVE, sa sedištem u Bruklinu, Njujork i Hrvatskoj, pruža čitav spektar usluga uključujući strategiju razvoja proizvoda, dizajn, osmisljavanje i isporuku digitalnih rešenja i kontinuirani marketinski rast uz primenu agilne metodologije u kombinaciji sa dizajnom proizvoda baziranom na naučnom/metričkom pristupu.

Sa ovom akvizicijom, Endava je povećala svoj kapacitet u kreiranju, dizajniranju i isporuci pametnih digitalnih rešenja i poboljsala je svoje mogućnosti u razvoju strategije digitalnih proizvoda i uslugama optimizacije performansi.  


FIVE u Endavu dolazi sa listom klijenata čije je sedište pretežno u SAD-u. Na listi su neke od dobro poznatih kompanija kao što su Rosetta Stone, Bullhorn Inc. i Napster. FIVE sa klijentima zajednički radi na sticanju novih priliva i u radu se fokusira na rezultate kako bi im pomogao u povećanju prihoda i angažovanju korisnika, istovremeno smanjujući troškove nabavke, radeći tako na postizanju rezultata koji su presudni za dugoročni uspeh digitalnih proizvoda.
FIVE čini tim od 157 zaposlenih sa sedištem u Bruklinu, Njijorku i u Hrvatskoj, Većina njih je locirana u razvojnim centrima koji se nalaze u četiri najveća hrvatska grada.
Očekuje se da će ova transakcija doprineti povećanju zarade za godinu dana. 

Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu kompaniji FIVE u Endava porodicu. Oni su sjajan tim koji donosi dodatne veštine u Endavu, posebno kada je reč o strategiji razvoja proizvoda i prostoru za optimizaciju rasta, što će naši klijenti posebno ceniti. Pored toga, njihova reputacija vodeće njujorške agencije sa razvojnim centrima u Hrvatskoj usklađena je s našim poslovnim modelom i dodatno jača naše prisustvo u Adria regionu,” rekao je Džon Koterel, CEO kompanije Endava.

Oduševljeni smo što smo se pridružili Endavi. Rano smo prepoznali da se naše kulture poslovanja uklapaju i bili smo vrlo uzbuđeni zbog interesovanja Endave za naše ljude i osnovne usluge, uključujući strategiju proizvoda, dizajn i marketinški rasta. Verujemo da ćemo, kao deo veće platforme i udruženim snagama s Endavom, otvoriti još više prostora za naš talenat i pružiti našim klijentima dodatne mogućnosti i kapacitete”, rekao je Viktor Marohnić, osnivač I partner u kompaniji FIVE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.