En Hatavej dobila zvezdu u Bulevaru slavnih: “Zaista sam veoma dirnuta”

0
Foto: Tanjug-AP

Američka glumica En Hatavej dobila je svoju zvezdu na čuvenom “Bulevaru slavnih“.

„Zaista sam veoma dirnuta“, rekla je ona.

Hatavej se zahvalila „obožavaocima koji su prisutni i koji su joj posvetili malo svog vremena“ kao i ljudima koji su „već decenijama u njenom životu“.

Prilikom postavljanja zvezde, uz Hatavej su bili roditelji, muž, kao i australijska glumica Rebel Vilson, koja sa Hatavej učestvuje u filmu “The Hustle”.

Hatavejina zvezda se nalazi ispred ulaza u Kinesko pozorište, veoma posećenu holivudsku lokaciju . Takođe, kako je glumica sa zadovoljstvom navela, njena zvezda je pored zvezde Heti Mekdenijel, prve crne oskarovke koja je nagradu dobila za ulogu robinje u filmu „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With The Wind) iz 1940. godine.

Rasna segregacija je u to vreme bila prisutna u Holivudu kao i u svim drugim segmentima američkog društva, pa je Mekdenijel na ceremoniji dodele Oskara sedela u dnu sale, odvojena od drugih zvezda filma, Klarka Gejbla i Vivijen Li.

Producent Dejvid Selznik je morao lično da interveniše da bi glumicu pustili da uđe u hotel „Ambasador“ koji crncima nije dozvoljavao ulazak sve do 1959, kada je Kalifornija zabranila rasnu segregaciju.