Ovaj recept za puding od japanske jabuke predstavlja zdravu i ukusnu poslasticu koja se priprema veoma brzo i od samo dva sastojka. Pronašli smo ga na sajtu A Veg Taste Adrijane Zifareli.
Idealan je za sve koji žele lagan desert bez dodatog šećera, ulja i životinjskih proizvoda, jer se oslanja na prirodnu slatkoću i teksturu voća.
Sastojci:
-
500 grama japanskih jabuka (kaki)
-
50 grama nezaslađenog kakao praha
Priprema
Prvo kašikom izvadite unutrašnji deo, odnosno pulpu iz japanskih jabuka i stavite je u posudu za blendiranje.
Veoma je važno da plodovi budu potpuno zreli kako bi puding bio sladak i kako biste izbegli oporost koju mogu imati nezreli plodovi.
U posudu dodajte nezaslađeni kakao prah i blendirajte sve dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu teksturu.
Dobijenu smesu prebacite u silikonski kalup sa šest otvora za pojedinačne porcije ili u jednu veću posudu.
Ostavite puding u frižideru najmanje četiri sata pre serviranja kako bi prirodni pektin i tanini iz voća omogućili da se desert stegne bez ikakvih dodataka.
Pre posluživanja desert možete po želji ukrasiti mrvljenim orašastim plodovima, pahuljicama kokosa ili suvim voćem.
Puding može stajati pokriven u frižideru do sedam dana, a preporuka je da se jede jedna porcija dnevno jer japanske jabuke treba konzumirati umereno.



