
Kolač sa jagodama i bananama gotov za 15 minuta! Stvarno – brže od ovoga ne može! Vanila, keks, jagode i banane su kombinacija koja se već dokazala kao savršena kada su u pitanju voćni, osvežavajući kolači. Ovaj recept je jednostavan – spremite ga bez stresa i uživate u svakom zalogaju. Kremasto, voćno i baš fino!
Sastojci:
1l mleka
3 kesice pudinga od vanile ili 120g
6 kašika kristal šećera
150g maslaca
150g kisele pavlake
200g lomljenog keksa
250g svežih jagoda
3 banane
šlag za dekoraciju
Priprema:
Odvojiti sa strane 50 ml mleka za kasnije.
U šerpu sipati oko 800ml i staviti na vatru da provri.
Posebno umutiti puding sa šećerom i preostalim mlekom.
Kada mleko u šerpi provri, zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Dodati, zatim, i maslac, pa mešati dok se ne otopi i ne poveže sa pudingom.
Skloniti sa vatre pa sipati u veću posudu.
Dodati kiselu pavlaku, pa mešati sok se sjedini sa pudingom, da površina bude glatka, da nema tačkica pavlake.
Zatim nalomiti keks, iseckati jagode i banane i lagano promešati. Lagano znači prevrtati od dole ka gore, vodeći računa da se sve ne raspadne.
Na dno posude 32 x 22cm poslagati red keksa, pa ga preliti onim ostavljenim mlekom.
Preko keksa sipati celu smesu za kolač i pritiskajući varjačom svuda ravnomerno rasporediti.
Pritiskamo malo varjačom da nam ne ostanu rupe sa vazduhom.
Poravnati i staviti kolač u frižider da se hladi.
Ohlađen kolač, već posle nekoliko sati ( ja sam već posle 2h sekla, ali treba malo duže ) može da se posluži.
Prijatno!


