Ovo je recept za čuvenu Kung Pao piletinu, jelo koje nikada ne izlazi iz mode i koje možete lako pripremiti kod kuće.

Recept je osmislio Mičel, kuvar i bloger iz Njujorka, a prilagođen je tako da ga svako može uspešno napraviti.

Sastojci
  • Oko 450 g pilećeg filea od bataka, isečenog na komadiće od oko 1.5 cm

  • 1 kašika kukuruznog skroba (gustina)

  • 1 kašika Šaosing vina (može i suvi šeri, vermut ili suvo belo vino kao zamena)

  • 1 kašika soja sosa

  • 1 crvena paprika babura, iseckana na kockice

  • 3 čena belog luka, sitno iseckana

  • 2 struka mladog luka, beli i zeleni deo odvojeni

  • 8–10 sušenih čili papričica

  • ¼ šolje pečenog kikirikija

Sastojci za sos
  • 1 kašika tamnog soja sosa

  • 1 kašika svetlog soja sosa

  • 1 kašika kineskog crnog sirćeta (može i pirinčano ili jabukovo sirće)

  • 1 kašika hoisin sosa

  • 1 kašika Šaosing vina

  • 1 kašičica šećera

  • 3 kašike vode

Priprema jela

Prvo, iseckajte piletinu na komadiće. U jednoj činiji pomešajte piletinu sa kukuruznim skrobom, Šaosing vinom i soja sosom, pa ostavite sa strane da se marinira petnaestak minuta. Dok se piletina marinira, pripremite povrće tako što ćete iseckati crvenu papriku, beli luk i odvojiti beli od zelenog dela mladog luka.

Za pripremu sosa, u maloj posudi jednostavno sjedinite tamni i svetli soja sos, crno kinesko sirće, hoisin sos, Šaosing vino, šećer i vodu. Dobro promešajte i ostavite sa strane.

U dubljem tiganju ili voku zagrejte malo ulja na jakoj vatri. Propržite mariniranu piletinu oko četiri minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju sa svih strana. Kada je gotova, izvadite je iz tiganja. U isti tiganj dodajte sušene čili papričice i beli luk, pa pržite oko minut dok ne zamirišu. Zatim dodajte beli deo mladog luka i iseckanu papriku, pa nastavite sa prženjem još jedan minut. Nakon toga ubacite i kikiriki i sve promešajte.

Vratite piletinu u tiganj, prelijte sve pripremljenim sosom i kuvajte zajedno dok se sos ne zgusne i lepo obloži sve sastojke.

Jelo je spremno za posluživanje! Servirajte ga preko sveže skuvanog pirinča.

A evo kako Kung Pao piletinu priprema Mičel:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mitchell (@i.am.never.full)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.