Premijer Australije Skot Morison je u saopštenju posle odluke suda da odbije žalbu Novaka Đokovića, što znači da će morati da napusti Australiju i da neće moći da učestvuje na prvom ovogodišnjem Grend slemu, izdao saopštenje u kom je naveo da je odluka o ukidanju vize doneta na osnovima zaštite javnog interesa.

„Pozdravljam odluku da održimo naše granice snažim i Australijance bezbednim“, naveo je Morison u saopštenju koje su preneli australijski mediji.

On je ponovio da su Australijanci načinili velike žrtve tokom pandemije i da su „sa pravom očekivali da se rezultati toga čuvaju“.

Ozmeđu ostalog, on je naveo da je njegova vlada „oduvek razumela i bila spremna da će donositi odluke i vršiti akcije neophodne da se očuva integritet granica“.

„Zahvaljujem sudu na brzoj reakciji po ovom pitanju i strpljenju koje su pokazale sve uključene strane na rešavanju ovog pitanja. Sada je vreme da nastavimo sa Australijan openom i da se vratimo uživanju u tenisu tokom leta“, zaključio je premijer Morison.

SVE O DANAŠNJOJ ODLUCI SUDA PROČITAJTE OVDE

https://www.nedeljnik.rs/uzivo-dokovic-o-odluci-suda-veoma-sam-razocaran-trebace-mi-vremana-da-se-oporavim/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.