Ukoliko tražite način da osvežite svoju rutinu doručka – ovo je pravi recept za vas!

Ove aromatične palačinke sa teksturom domaćih medenjaka se pripremaju brzo i jednostavno, od sastojaka koje verovatno već imate u kuhinji.

Spoj toplih začina i vanile čini ih toliko ukusnim da im gotovo nije potreban nikakav preliv – mada se savršeno slažu uz javorov sirup ili malo putera.

Sastojci:

1 ½ šolja mekog brašna (tip 400 ili 500)

1 kašičica praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

¼ kašičice soli

½ kašičice đumbira u prahu

1 kašičica cimetа

1 veće jaje

½ kašičice ekstrakta vanile

¼ šolje meda

1 ½ šolja vode

Uputstvo za pripremu:

U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, đumbir i cimet. Ostavite sa strane.

U drugoj posudi umutite jaje, vanilu i med dok smesa ne postane glatka. Postepeno ulivajte vodu i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

Dodajte mešavinu sa brašnom u smesu sa medom i mešajte samo dok se sastojci ne povežu (u redu je ako ostane koja grudvica).

Zagrejte blago podmazan tiganj ili ploču na srednje jakoj vatri.

Sipajte po jednu veću kašiku testa za svaku palačinku. Pecite dok se na površini ne pojave mehurići, a ivice ne postanu suve. Okrenite i pecite dok ne porumeni i sa druge strane.

Prijatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.