Ove palačinke od šargarepe i jabuke, inspirisane salatom od šargarepe i jabuke, više podsećaju na spoj torte od šargarepe, prženih kolutića jabuke i palačinki.

Ako želite savršen zalogaj savršene palačinke, na pravom ste mestu.

Sastojci:

1 šolja rendane šargarepe

5 kašika neslanog putera

1/8 kašičice soli

1 kašičica rendanog korena đumbira

1/4 kašičice mlevenog cimeta

1 kašičica belog šećera

1 veliko jaje

sok od 1/2 limuna

1 jabuka, neoljuštena

1/3 šolje seckanih oraha (opciono)

1/2 šolje samodižućeg brašna (sa praškom za pecivo)

Priprema:

Oljuštite i izrendajte dovoljno šargarepe da napunite jednu šolju (ne sabijajte je). Rastopite 3 kašike putera u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte rendanu šargarepu i so, i kuvajte, mešajući, dok šargarepa ne počne da gubi svoj sirovi karakter i blago omekša, oko 2 minuta.

Prebacite šargarepu u činiju, pa dodajte đumbir, cimet, beli šećer, jaje i sok od limuna. Dobro promešajte. Izrendajte jabuku u činiju (bez ljuštenja) i ponovo promešajte.

Dodajte samodižuće brašno i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Ostavite testo da odstoji oko 5 minuta. U međuvremenu, rastopite preostale 2 kašike putera u istom tiganju koji ste koristili za šargarepu, na srednjoj vatri.

Nakon što se puter rastopi, sipajte oko 1/4 šolje smese za palačinke i malo je spljoštite poleđinom kašike. Pržite palačinke dok ne porumene i budu pečene, oko 3 minuta sa svake strane.

Poslužite po želji, sa opcionom kašikom jogurta, sirupom i seckanim orasima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.