Politikolog Boban Stojanović ocenio je danas da su pripadnici Udruženja „Jedan od pet miliona“ odlukom da izađu na izbore napravili veliku grešku i dodao da je obrazloženje te odluke „nonsens“.

„Pokušavajući da protumačim obrazloženje odluke o izlasku nisam mogao da nađem logičku vezu. Borite se za bojkot time što ćete izaći na izbore i bojkot uneti u Skupštinu? To je nonsens i oni će biti žrtva svoje kampanje bojkota koju su na protestima vodili devet meseci“, kazao je Stojanović za agenciju Beta.

Naveo je da to udruženje nema šanse da pređe izborni cenzus od tri odsto, kao i da neće imati uticaja na bojkot koji je najavio deo opozicije.

„Ne vidim prevelik uticaj organizatora na učesnike protesta, a ljudi koji su šetali ne slažu se sa njihovom odlukom da izađu na izbore“, kazao je Stojanović.

Dodao je da će ta odluka takođe navesti međunarodnu zajednicu da se zapita kako to organizacija koja je promovisala bojkot sada izlazi na izbore.

Kazao je da će se o odluci udruženja pričati desetak dana i naveo da je odluka čudna jer je doneta par dana nakon što je Pokret slobodnih gradjana (PSG) odlučio da se pridruži bojkotu.

Kako je Stojanović rekao, tom odlukom PSG-a skup opozicionih organizacija koje bojkotuju izbore je zaokružen.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.