Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, prenosi RTS.

Državne akcije prodate su tada preduzeću „Vorldfin“ iz Luksemburga, čij je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.

Istom odlukom naloženo je da se suđenje Bubalu i ostalima ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Apelacioni sud je zaključio da je osnovana žalba tužioca za organizovani kriminal i naveo da mu je „nejasan i neprihvatljiv“ zaključak prvostepenog suda da nema krivične odgovornosti odgovornih lica Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda u slučaju „Luke Beograd“, pa da to znači da nema ni odgovornosti Predraga Bubala.

Pored Bubala u postupku će se zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ponovo suditi izvršnim direktorima Agencije za privatizaciju Miodragu Đorđeviću i Goranu Mrđi, direktoru Centra za tržište kapitala Alekseju Misailoviću, direktoru Akcijskog fonda Aleksandru Gračancu i direktoru Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmini Dragutinović.

Takođe, ponovo će se suditi i bivšem direktoru Privrednog društva „Luka Beograd“ AD Miroslavu Drobcu i bivšem finansijskom direktoru tog privrednog društva Dušanu Kosovcu.

Apelacioni sud takođe nalazi i da je prvostepeni sud propustio da oceni delove odbrana optuženih Miodraga Đordevića, Aleksandra Gračanca i Alekseja Misailovića u vezi sa činjenicom da li su znali da se radi nova procena vrednosti imovine „Luke Beograd“.

Komentar(1)

  1. Vladan
    27. aprila 2019. 11:08

    Valjda ce ovom kriminalcu najzad neko stati na rep. Godinama je krao i jos uvek na slobodi. Pa kako da novim politicarima posaljemo poruku da ne mogu nekaznjeno da kradu od naroda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.