Viši sud u Ljubljani doneo je odluku da se slovenački novinar i publicista Bojan Požar javno izvini i zbog klevete isplati 5.000 evra odštete Viktoru Knavsu, ocu Melanije Tramp, američke prve dame, objavila je ljubljanska advokatska kuća iz Ljubljane.

Pored toga, Požar je dužan da plati još 2.000 evra sudskih troškova, prenosi zagrebački N1.

Požar je pre nekoliko godina na svom portalu napisao da je otac Melanije Tramp bio u istražnom zatvoru zbog utaje poreza, u vreme kad se u Sloveniji pre više od 30 godina bavio prodajom automobilskih delova. Presudom je sud naredio da Požar mora da se izvini Viktoru Knavsu u svojim medijima i da u istom mediju objavi tekst presude, u kojem se navodi da se radilo o neistinitim i uvredljivim tvrdnjama.

Sudski postupak u kojem je Knavs tužio Požara počeo je 2017. godine, a tuženi se izjasnio da se ne oseća krivim.

Požar je posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima objavio dve knjige o Melaniji Tramp iz vremena kad je živela u Sloveniji, među kojima i njenu neautorizovanu biografiju, ali zbog toga imao problema sa porodicom Tramp.

Požar se u članku za koji ga je Knavs tužio pozivao na navodne dokumente slovenačke policije iz vremena bivše Jugoslavije, objavljene u Sloveniji pod nazivom „Udba.net“, i izjave komšija porodice Knavs iz vremena kad su živeli u Sevnici.

Viktor Knavs je demantovao da se u pomenuto vreme bavio ilegalnom trgovinom ili da je utajio porez, a dokumente na koje se pozivao novinar i publicista, nazvao je nepotpunim i netačnim.

Komentar(1)

  1. Analitičar
    25. decembra 2019. 12:50

    Hoće li sudije Srbije "prepisati" i primeniti nešto slično iz sudske prakse ove organizovane države pravne države!? Srbija je raj na zemaljskoj kugli za neodgovorno bavljenje novinarstvom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.