Elegantna predjela ne moraju biti komplikovana. Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno truda, možete pripremiti zalogaje vrhunskog kvaliteta.

Slatke urme punjene kremastim kozjim sirom, a zatim umotane u slaninu, prave su „bombe“ ukusa koje će kod vas i vaših gostiju izazvati zavisnost, i sigurno će biti tema razgovora na sledećoj proslavi!

Sastojci:

24 urme bez koštica

115 g kozjeg sira pomešanog sa malo meda

½ kašičice sitno seckanog svežeg ruzmarina

8 režnjeva slanine, isečenih poprečno na tri dela (ukupno 24 komadića)

24 čačkalice

¼ šolje ljutog meda, ili po ukusu

Savet: Ako u prodavnicama ne možete da pronađete „ljuti med“, možete ga lako napraviti sami tako što ćete zagrejati običan med sa malo tucane ljute paprike.

Uputstvo za pripremu:

Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh aluminijumskom folijom.

Koristeći mali nož, rasecite svaku urmu uzdužno do sredine (napravite „džep“). U činiji pomešajte kozji sir i ruzmarin dok se sjedine. Svaku urmu napunite ovom mešavinom.

Svaku punjenu urmu umotajte komadićem slanine i učvrstite čačkalicom. Poređajte ih na pripremljen pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta.

Uključite gornji grejač i postavite pleh na oko 15 cm udaljenosti od grejača. Pecite dok slanina ne porumeni i ne postane blago hrskava, oko 1 do 2 minuta.

Izvadite iz rerne, poređajte na tanjir za serviranje i prelijte urme ljutim medom.

Prijatno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.