
Elegantna predjela ne moraju biti komplikovana. Uz samo nekoliko sastojaka i minimalno truda, možete pripremiti zalogaje vrhunskog kvaliteta.
Slatke urme punjene kremastim kozjim sirom, a zatim umotane u slaninu, prave su „bombe“ ukusa koje će kod vas i vaših gostiju izazvati zavisnost, i sigurno će biti tema razgovora na sledećoj proslavi!
Sastojci:
24 urme bez koštica
115 g kozjeg sira pomešanog sa malo meda
½ kašičice sitno seckanog svežeg ruzmarina
8 režnjeva slanine, isečenih poprečno na tri dela (ukupno 24 komadića)
24 čačkalice
¼ šolje ljutog meda, ili po ukusu
Savet: Ako u prodavnicama ne možete da pronađete „ljuti med“, možete ga lako napraviti sami tako što ćete zagrejati običan med sa malo tucane ljute paprike.
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh aluminijumskom folijom.
Koristeći mali nož, rasecite svaku urmu uzdužno do sredine (napravite „džep“). U činiji pomešajte kozji sir i ruzmarin dok se sjedine. Svaku urmu napunite ovom mešavinom.
Svaku punjenu urmu umotajte komadićem slanine i učvrstite čačkalicom. Poređajte ih na pripremljen pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta.
Uključite gornji grejač i postavite pleh na oko 15 cm udaljenosti od grejača. Pecite dok slanina ne porumeni i ne postane blago hrskava, oko 1 do 2 minuta.
Izvadite iz rerne, poređajte na tanjir za serviranje i prelijte urme ljutim medom.
Prijatno!




