Ovaj recept za puding od japanske jabuke predstavlja zdravu i ukusnu poslasticu koja se priprema veoma brzo i od samo dva sastojka. Pronašli smo ga na sajtu A Veg Taste Adrijane Zifareli.

Idealan je za sve koji žele lagan desert bez dodatog šećera, ulja i životinjskih proizvoda, jer se oslanja na prirodnu slatkoću i teksturu voća.

Sastojci:
  • 500 grama japanskih jabuka (kaki)

  • 50 grama nezaslađenog kakao praha

Priprema

Prvo kašikom izvadite unutrašnji deo, odnosno pulpu iz japanskih jabuka i stavite je u posudu za blendiranje.

Veoma je važno da plodovi budu potpuno zreli kako bi puding bio sladak i kako biste izbegli oporost koju mogu imati nezreli plodovi.

U posudu dodajte nezaslađeni kakao prah i blendirajte sve dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu teksturu.

Dobijenu smesu prebacite u silikonski kalup sa šest otvora za pojedinačne porcije ili u jednu veću posudu.

Ostavite puding u frižideru najmanje četiri sata pre serviranja kako bi prirodni pektin i tanini iz voća omogućili da se desert stegne bez ikakvih dodataka.

Pre posluživanja desert možete po želji ukrasiti mrvljenim orašastim plodovima, pahuljicama kokosa ili suvim voćem.

Puding može stajati pokriven u frižideru do sedam dana, a preporuka je da se jede jedna porcija dnevno jer japanske jabuke treba konzumirati umereno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.