Rolnice sa cimetom i bundevom postaće vaš novi omiljeni praznični kolač! Ove mini cimet rolnice su savršeno jelo za proslave i prilično ih je lako napraviti!

Super mekane, vazdušaste i prelivene cimetom i krem sirom – šta tu nema da se voli?

Sastojci:

Testo

1 šolja slatke pavlake (za kuvanje/šlag)

1/2 šolje pirea od bundeve

1 i 1/2 kašičice instant kvasca

3 kašike belog šećera

1 veliko jaje

2 i 3/4 šolje brašna (340 grama)

2 kašike putera, otopljenog

1 kašičica soli

Fil

3 kašike putera, omekšalog ili otopljenog

1/4 šolje smeđeg šećera

1/4 šolje belog šećera

1 kašičica mlevenog cimeta

1 kašičica začina sa ukusom bundeve

Glazura 

115 g krem sira, omekšalog

2 kašike putera, omekšalog

2 šolje šećera u prahu

1/2 kašičice ekstrakta vanile

1 kašičica mlevenog cimeta

1 prstohvat soli

Uputstvo:

Podmažite puterom ili sprejom za kuvanje tepsiju dimenzija 20×20 cm i ostavite sa strane.

Za testo, zagrejte 1/2 šolje pavlake tek toliko da bude mlaka na dodir i sipajte u posudu samostojećeg miksera. Dodajte pire od bundeve, kvasac, 3 kašike šećera i jaje.

Dodajte hlebno brašno, puter i so i mesite na niskoj brzini 9 do 10 minuta.

Ako želite da pečete rolne istog dana, ostavite testo da naraste dok se ne udvostruči, najmanje 2 sata. U suprotnom, stavite u posudu i ostavite u frižideru preko noći.

Sutradan, da biste filovali rolne, razvaljajte testo u pravougaonik dimenzija 20×40 cm. Rasporedite puter u ravnomernom sloju, a zatim pospite smeđim šećerom, 1/4 šolje belog šećera, cimetom i začinom za bundevu.

Urolajte testo u valjak (sa duže strane) i isecite na 16 malih rolni.

Stavite rolne u tepsiju i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite ih da narastu 1 sat – ne žurite sa ovim delom, bolje dizanje znači vazdušastije rolne!

Pred kraj dizanja, zagrejte rernu na 180 stepeni C. Neposredno pre pečenja, prelijte preostalom 1/2 šolje slatke pavlake preko rolni.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne postanu blago zlatno-braon i narasle, 34 do 36 minuta.

U međuvremenu, za glazuru, pomešajte krem sir, puter, šećer u prahu, cimet, ekstrakt vanile i prstohvat soli električnim mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Ostavite cimet rolne da se malo ohlade, a zatim ih premažite glazurom. Uživajte dok su još tople za najbolje iskustvo. Ostaci se savršeno podgrevaju u mikrotalasnoj pećnici oko 30 sekundi.

Poslužite i uživajte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.