
Rolnice sa cimetom i bundevom postaće vaš novi omiljeni praznični kolač! Ove mini cimet rolnice su savršeno jelo za proslave i prilično ih je lako napraviti!
Super mekane, vazdušaste i prelivene cimetom i krem sirom – šta tu nema da se voli?
Sastojci:
Testo
1 šolja slatke pavlake (za kuvanje/šlag)
1/2 šolje pirea od bundeve
1 i 1/2 kašičice instant kvasca
3 kašike belog šećera
1 veliko jaje
2 i 3/4 šolje brašna (340 grama)
2 kašike putera, otopljenog
1 kašičica soli
Fil
3 kašike putera, omekšalog ili otopljenog
1/4 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje belog šećera
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašičica začina sa ukusom bundeve
Glazura
115 g krem sira, omekšalog
2 kašike putera, omekšalog
2 šolje šećera u prahu
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašičica mlevenog cimeta
1 prstohvat soli
Uputstvo:
Podmažite puterom ili sprejom za kuvanje tepsiju dimenzija 20×20 cm i ostavite sa strane.
Za testo, zagrejte 1/2 šolje pavlake tek toliko da bude mlaka na dodir i sipajte u posudu samostojećeg miksera. Dodajte pire od bundeve, kvasac, 3 kašike šećera i jaje.
Dodajte hlebno brašno, puter i so i mesite na niskoj brzini 9 do 10 minuta.
Ako želite da pečete rolne istog dana, ostavite testo da naraste dok se ne udvostruči, najmanje 2 sata. U suprotnom, stavite u posudu i ostavite u frižideru preko noći.
Sutradan, da biste filovali rolne, razvaljajte testo u pravougaonik dimenzija 20×40 cm. Rasporedite puter u ravnomernom sloju, a zatim pospite smeđim šećerom, 1/4 šolje belog šećera, cimetom i začinom za bundevu.
Urolajte testo u valjak (sa duže strane) i isecite na 16 malih rolni.
Stavite rolne u tepsiju i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite ih da narastu 1 sat – ne žurite sa ovim delom, bolje dizanje znači vazdušastije rolne!
Pred kraj dizanja, zagrejte rernu na 180 stepeni C. Neposredno pre pečenja, prelijte preostalom 1/2 šolje slatke pavlake preko rolni.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne postanu blago zlatno-braon i narasle, 34 do 36 minuta.
U međuvremenu, za glazuru, pomešajte krem sir, puter, šećer u prahu, cimet, ekstrakt vanile i prstohvat soli električnim mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Ostavite cimet rolne da se malo ohlade, a zatim ih premažite glazurom. Uživajte dok su još tople za najbolje iskustvo. Ostaci se savršeno podgrevaju u mikrotalasnoj pećnici oko 30 sekundi.
Poslužite i uživajte.




