Ove tiramisu kuglice su kao raj u jednom zalogaju. Imaju sav raskošan ukus tiramisua upakovan u prelepo malo pakovanje. Iznenađujuće su lake i za pravljenje!

Sastojci:

24 hrskava Savoiardi (piškota) keksa

3 kašike šećera u prahu, ili po ukusu

1 kašika instant espreso praha

1 prstohvat soli

225 g maskarpone sira, hladnog

2 kašike likera od kafe, ili po ukusu

1/2 kašičice ekstrakta vanile

1 i 1/2 šolja mrvica od bele čokolade

1 kašika biljnog ulja

1 kašika kakao praha, ili po potrebi

Uputstvo:

Stavite piškote u posudu procesora za hranu i pulsirajte dok se sitno ne samelju. Dodajte šećer u prahu, espreso prah i so, pa pulsirajte nekoliko puta dok se ne sjedini.

Dodajte maskarpone, liker od kafe i vanilu i pulsirajte dok se smesa temeljno ne sjedini i ne formira gusto testo.

Obložite pleh papirom za pečenje. Zagrabite 1 kašiku testa i uvaljajte je u lopticu. Stavite na pleh. Ponovite postupak sa preostalim testom.

Stavite pleh u zamrzivač dok se kuglice testa dobro ne ohlade, oko 1 sat.

Stavite bele čokoladne mrvice i biljno ulje u posudu sigurnu za mikrotalasnu pećnicu. Zagrevajte na 50% snage u intervalima od 30 sekundi, mešajući nakon svakog intervala, dok se čokolada ne otopi, oko 1 do 1 i 1/2 minuta.

Izvadite kuglice testa iz zamrzivača. Pažljivo umočite kuglicu u otopljenu belu čokoladu dok se potpuno ne obloži. Ostavite da višak čokolade okapa; zatim je pažljivo vratite na obloženi pleh. Ponovite ovaj postupak sa preostalim kuglicama.

Stavite kuglice u frižider dok se čokolada ne stegne, oko 10 minuta. Pospite kuglice kakao prahom neposredno pre serviranja.

Napomena:

Važno je koristiti hrskave piškote, a ne meke, sunđeraste.

Liker od kafe se može zameniti običnom, skuvanom i ohlađenom kafom, ukoliko se preferira.

Kuglice se takođe mogu umakati u tamnu čokoladu umesto bele čokolade; ili potpuno preskočite proces umakanja i jednostavno ih uvaljajte samo u kakao prah.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.