Ovaj recept donosi savršenu ravnotežu udobnosti i elegancije! Sočni rezanci se peku u bogatoj, kremastoj mešavini, stvarajući vazdušastu musaku koja se topi u ustima.

Sa hrskavim, slatkim prelivom od putera, ova musaka je istinski praznični dragulj koji će oduševiti sve vaše goste. Pripremite sebi savršeno toplo, slatko, i utešno jelo.

Sastojci:

1 pakovanje (oko 225 g) testenine

6 kašika putera, isečenog na listiće

6 velikih jaja

½ šolje belog šećera

¾ pakovanja (oko 170 g) krem sira

4 kašike pavlake

1 pakovanje (oko 450 g) mladog sira, kremastog

1 prstohvat soli

4 kašike putera, otopljenog

¼ šolje belog šećera

⅓ šolje mrvica

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite staklenu posudu za pečenje veličine 23×33 cm.

Stavite veliki lonac blago posoljene vode da provri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente; ocedite i umešajte 6 kašika putera isečenog na listiće.

Umutite žumanca, šećer i krem sir u srednjoj posudi; umešajte u rezance. Dodajte pavlaku, mladi sir i so.

Umutite belanca dok ne postanu čvrsta, a zatim ih lagano umešajte u smesu. Prebacite smesu u pripremljenu posudu za pečenje.

Pomešajte otopljeni puter, 1/4 šolje šećera i mrvice u maloj posudi; pospite preko smese sa rezancima.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok musaka ne očvrsne i ne dobije lepu zlatno-braon koru na vrhu, otprilike 1 sat.

Poslužite i uživajte!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.