Tražite savršeni obrok koji greje dušu? Pasta Fađoli, što u prevodu znači „testenina i pasulj“, predstavlja klasično jelo italijanske kuhinje koje kombinuje jednostavnost i bogat ukus.

Pripremite je za hladne dane i obavezno poslužite uz izdašnu količinu rendanog parmezana i komad hrskavog hleba za potapanje.

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 šargarepa, iseckana na kockice

1 stabljika celera, iseckana na kockice

1 tanka kriška crnog luka, iseckana na kockice

½ kašičice seckanog belog luka

4 konzerve (po 227 g) sosa od paradajza

1 konzerva (oko 400 ml) pileće supe (bujona)

1 kašika sušenog peršuna

½ kašike sušenog bosiljka

sveže mleveni crni biber po ukusu

1 ½ šolje testenine

1 konzerva (425 g) pasulja, oceđenog i ispranog

priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, celer i crni luk; kuvajte i mešajte dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i kratko prodinstajte.

Umešajte sos od paradajza, pileću supu, peršun, bosiljak i biber; krčkajte 20 minuta.

Pustite da velika šerpa blago posoljene vode provri. Dodajte testeninu i kuvajte 8 minuta ili dok ne bude al dente; ocedite.

Dodajte pasulj i kuvanu testeninu u supu; krčkajte dok se ne zagreje, 1 ili 2 minuta.

Uživajte!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.