Retko koje jelo od tako malo sastojaka postaje nešto veliko i raskošno, prepuno boja, ukusa i mirisa kao đuveč.

Sastojci

Za 5 osoba

1 pileće belo meso

2 glavice crnog luka

1 praziluk

3 paprike

1 mali patlidžan

1 mala tikvica

4 paradajza (oljuštena)

2 krompira (isečena na kockice i skuvana)

Malo graška

Malo Kukuruza šećerca Podravka

2 šargarepe

1 peršun

So, biber

1 šolja pirinča

Malo ulja

Priprema
  1. Đuveč najčešće spremam sa piletinom, mada je odličan i sa drugim vrstama mesa, a i ribom. Belo meso iseći na kockice i propržiti ga sa lukom i prazilukom.
  2. Povrće oprati i iseći na kockice podjednake veličine, pa polako dodati u sud sa proprženim mesom. Paradajz treba oljuštiti, a krompir probariti. Dinstati desetak minuta, začiniti, i prebaciti u sud u kom će se zapeći u rerni. Dodati opran pirinač, i još malo vode.
  3. Staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni, i peći najviše 25-30 minuta. Za vreme pečenja potrebno je samo jednom promešati jelo, doliti malo vode, ako je pirinač upio svu tečnost, vratiti u rernu i ostaviti da se uhvati lepa korica.
  4. Đuveč je gotov kad se posle pečenja ostavi bar još desetak minuta, da se malo prohladi.

Izvor: Coolinarika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.