Ovi simpatični mini takosi, punjeni pikantnim mlevenim mesom, paprikom i sirom, predstavljaju idealan zalogaj koji se jednostavno priprema, a neverovatno je ukusan.

Savršeni su za zabave, kao užina ili kao kreativna ideja za večeru, a recept smo pronašli na Instagram profilu foodwerk.de iza koga stoji kuvarica i influenserka Nadine Mol.

Sastojci za otprilike 20 komada:
  • 6 tortilja srednje veličine

  • 500 g mlevene junetine

  • 1 manja konzerva kukuruza (oceđenog)

  • 1 crvena paprika

  • 1 crveni luk

  • 3 čena belog luka

  • 2 kašike ulja

  • 1 kašičica slatke mlevene paprike

  • ½ kašičice ljute mlevene paprike

  • 1 kašičica karija u prahu

  • ½ kašičice kajenskog bibera

  • 400 g seckanog paradajza (iz konzerve)

  • 150 g narendanog sira

  • So i biber po ukusu

Priprema

Prvo, uzmite čašu ili okrugli kalup prečnika oko 7 do 8 centimetara i iz svake tortilje isecite 4 do 5 manjih krugova.

Sitno iseckajte crvenu papriku, crveni luk i beli luk, a kukuruz dobro ocedite. U većem tiganju zagrejte ulje i propržite mleveno meso dok ne postane rastresito. Dodajte iseckani luk, beli luk i papriku, pa kratko propržite zajedno sa mesom. Nakon toga, sipajte seckani paradajz, dodajte oceđeni kukuruz i sve navedene začine. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 5 do 10 minuta.

Sada je vreme za punjenje. Svaki mini krug od tortilje napunite sa jednom do dve kašike pripremljenog fila. Poređajte napunjene takose jedan do drugog u podmazanu posudu za pečenje. Da se ne bi prevrtali, možete ih uglaviti između dve čaše. Pospite ih narendanim sirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20 do 25 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi.

Gotove takose poslužite po želji uz neki umak, kao što je ljutkasti majonez, pavlaka, gvakamole ili osvežavajući umak od jogurta i začinskog bilja. Prijatno!

Evo kako mini takose priprema Nadine Mol:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadine Moll (@foodwerk.de)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.