
Ovi simpatični mini takosi, punjeni pikantnim mlevenim mesom, paprikom i sirom, predstavljaju idealan zalogaj koji se jednostavno priprema, a neverovatno je ukusan.
Savršeni su za zabave, kao užina ili kao kreativna ideja za večeru, a recept smo pronašli na Instagram profilu foodwerk.de iza koga stoji kuvarica i influenserka Nadine Mol.
Sastojci za otprilike 20 komada:
-
6 tortilja srednje veličine
-
500 g mlevene junetine
-
1 manja konzerva kukuruza (oceđenog)
-
1 crvena paprika
-
1 crveni luk
-
3 čena belog luka
-
2 kašike ulja
-
1 kašičica slatke mlevene paprike
-
½ kašičice ljute mlevene paprike
-
1 kašičica karija u prahu
-
½ kašičice kajenskog bibera
-
400 g seckanog paradajza (iz konzerve)
-
150 g narendanog sira
-
So i biber po ukusu
Priprema
Prvo, uzmite čašu ili okrugli kalup prečnika oko 7 do 8 centimetara i iz svake tortilje isecite 4 do 5 manjih krugova.
Sitno iseckajte crvenu papriku, crveni luk i beli luk, a kukuruz dobro ocedite. U većem tiganju zagrejte ulje i propržite mleveno meso dok ne postane rastresito. Dodajte iseckani luk, beli luk i papriku, pa kratko propržite zajedno sa mesom. Nakon toga, sipajte seckani paradajz, dodajte oceđeni kukuruz i sve navedene začine. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko 5 do 10 minuta.
Sada je vreme za punjenje. Svaki mini krug od tortilje napunite sa jednom do dve kašike pripremljenog fila. Poređajte napunjene takose jedan do drugog u podmazanu posudu za pečenje. Da se ne bi prevrtali, možete ih uglaviti između dve čaše. Pospite ih narendanim sirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20 do 25 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi.
Gotove takose poslužite po želji uz neki umak, kao što je ljutkasti majonez, pavlaka, gvakamole ili osvežavajući umak od jogurta i začinskog bilja. Prijatno!
Evo kako mini takose priprema Nadine Mol:
View this post on Instagram

