Miris cimeta i toplog testa jedan je od najlepših koji prate hladne jesenje dane, a cimet rolnice su zato prava jesenja poslastica.

Meke, mirisne i savršeno slatke, idealne su za popodneva kada je napolju već odavno jesen, a unutra tražimo toplinu i udobnost.

Sastojci
Za testo

120ml vode

2 kašike šećera

50gr kvasca

450ml toplog mleka

2 jaja

1 kašičica soli

100gr šećera

50gr putera

650-750gr brašna

Za fil

Nekoliko kašika mleka

Žuti šećer

Cimet

Za glazuru

150gr prah šećera

Vanila, mleko

Priprema
  1. U toploj vodi sa dve kašike šećera, staviti kvasac da naraste.
  2. Sa ostalim sastojcima zamesiti testo.Ostaviti da naraste duplo.
  3. Testo podeliti na dva dela za dve rolne.
  4. Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti žutim šećerom i cimetom.
  5. Zaviti u rolnu i iseći na 10 dela.Tako i sa drugim delom testa.
  6. Ređati u pleh tako da se jedva dodiruju.Ostaviti ih opet da narastu.Peći na 200C dok ne porumene.
  7. Pečene rolne ohladiti 5-10 minuta, pa ih premazati glazurom.
  8. Za glazuru pomešati šećer i vanilu, pa dodati malo mleka da se dobije gusta masa.

Izvor: Coolinarika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.