Za samo pola sata do fantastičnog dezerta! Ova brza torta idealno je rešenje za slatke trenutke jer se pravi bez uključivanja rerne i kuvanja.

Jednostavna priprema, kora nalik čizkejku i fil koji se muti za čas čine je savršenim izborom za vikend, bilo da je poslužite kao tortu ili kolač.

Sastojci:

Kora:
300g mlevenog keksa
šećer u prahu (po želji)
100g mlevenog, pečenog lešnika
150g maslaca
1 kašika Neskvika ili kakaa
200ml mleka

Fil:
600ml mleka
1 pakovanje gotove smese za krempitu
500ml slatke pavlake
100g mlečne čokolade
50g crne čokolade
100g pečenog mlevnog lešnika
150-200g lešnik napolitanki

Priprema:

U posudu staviti keks, (po želji šećer u prahu), mleveni lešnik, pa dodati otopljeni maslac i promešati.

Mleko dodajete po želji, u zavisnosti koju debljinu kore želite da postignete.

Pošto se sve stegne u frižideru, dodajte celu meru mleka.

Staviti kalup na tacnu, pa celu smesu prebaciti i poravnati.

Ostaviti u frižideru do filovanja.

Umutiti sa mlekom smesu za krempitu.

Posebno umutiti pavlaku za šlag, pa je dodati iz 2 – 3 puta smesi za krempitu i sjediniti.

Otopiti čokoladu (obe vrste ili po želji).

Napolitanke pre pravljenja stavite u zamrzivač kako biste ih lakše lomili.

U prvi deo dodati mlevene lešnike i izlomljene napolitanke pa sve promešati.

U drugi deo dodati otopljenu čokoladu.

Na koru naneti prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnati pa tortu ohladiti.

Dodajte šlag.

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.