Za samo pola sata do fantastičnog dezerta! Ova brza torta idealno je rešenje za slatke trenutke jer se pravi bez uključivanja rerne i kuvanja.
Jednostavna priprema, kora nalik čizkejku i fil koji se muti za čas čine je savršenim izborom za vikend, bilo da je poslužite kao tortu ili kolač.
Sastojci:
Kora:
300g mlevenog keksa
šećer u prahu (po želji)
100g mlevenog, pečenog lešnika
150g maslaca
1 kašika Neskvika ili kakaa
200ml mleka
Fil:
600ml mleka
1 pakovanje gotove smese za krempitu
500ml slatke pavlake
100g mlečne čokolade
50g crne čokolade
100g pečenog mlevnog lešnika
150-200g lešnik napolitanki
Priprema:
U posudu staviti keks, (po želji šećer u prahu), mleveni lešnik, pa dodati otopljeni maslac i promešati.
Mleko dodajete po želji, u zavisnosti koju debljinu kore želite da postignete.
Pošto se sve stegne u frižideru, dodajte celu meru mleka.
Staviti kalup na tacnu, pa celu smesu prebaciti i poravnati.
Ostaviti u frižideru do filovanja.
Umutiti sa mlekom smesu za krempitu.
Posebno umutiti pavlaku za šlag, pa je dodati iz 2 – 3 puta smesi za krempitu i sjediniti.
Otopiti čokoladu (obe vrste ili po želji).
Napolitanke pre pravljenja stavite u zamrzivač kako biste ih lakše lomili.
U prvi deo dodati mlevene lešnike i izlomljene napolitanke pa sve promešati.
U drugi deo dodati otopljenu čokoladu.
Na koru naneti prvo deo sa napolitankama, pa deo sa čokoladom, poravnati pa tortu ohladiti.
Dodajte šlag.
Prijatno!


