Ova kasika s takosima, mlevenim mesom i tortilja-čipsom se lako pravi i veoma je ukusna. Umesto mlevene govedine možete koristiti i  mlevenu ćuretinu i budite uvereni da će biti podjednako ukusno!

Servirajte s čipsom, salsom i zelenom salatom.

SASTOJCI

1 kg mlevene govedine

2 šolje salse

1 konzerva (450 g) čili-pasulja, oceđenog

3 šolje izmrvljenog tortilja-čipsa

2 šolje kisele pavlake

1 konzerva (60 g) nasečenih crnih maslina, oceđenih

½ šolje naseckanog mladog luka

½ šolje naseckanog svežeg paradajza

2 šolje rendanog čedar sira

Uputstvo

Zagrejte rernu na 175°C. Poprskajte posudu za pečenje 23×33 cm sprejom za kuvanje.

Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri. Pržite i mešajte mlevenu govedinu dok ne porumeni i ne postane rastresita, 8 do 10 minuta.

Umešajte salsu, smanjite vatru i dinstajte dok tečnost ne upije, oko 20 minuta. Dodajte pasulj i kuvajte dok se ne zagreje.

Poređajte izmrvljeni tortilja-čips na dno posude za pečenje, a preko njega rasporedite smesu sa mesom. Preko mesa premažite kiselu pavlaku, a zatim pospite masline, mladi luk i paradajz. Na kraju pospite čedar sir.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne postane vruće i dok ne počne da ključa, oko 30 minuta.

Poslužite i uživajte!

Tagovi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.