
Ovo je recept za karađorđevu šniclu punjenu bogatim kajmakom. Poslužena uz pomfrit, tartar sos i svežu salatu, Karađorđeva šnicla je pravo uživanje za sva čula. Isprobajte ovaj recept i pripremite restoranjski specijalitet u svom domu!
Lista sastojaka
- 4 svinjske ili teleće šnicle (oko 150 g po komadu)
- 200 g kajmaka
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 150 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- Ulje za prženje
Za serviranje:
Pomfrit
Tartar sos
Sveža salata (krastavac, šargarepa, peršun)
Kriške limuna
Detaljna priprema recepta
Priprema mesa
Svaku šniclu stavite na dasku za sečenje i dobro izlupajte čekićem za meso dok ne postane tanka i mekana. Pazite da ne pokidate meso.
Začinjavanje
Posolite i pobiberite šnicle s obe strane kako bi upile aromu.
Punjenje kajmakom
Na jedan kraj svake šnicle stavite kašiku kajmaka i pažljivo urolajte meso, vodeći računa da krajevi budu dobro zatvoreni kako fil ne bi iscurio tokom prženja.
Paniranje
Pripremljene rolate prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Ovaj postupak će osigurati hrskavu i zlatnu koricu.
Prženje
U velikom tiganju zagrejte veću količinu ulja na srednje jakoj vatri.
Pržite šnicle sa svih strana dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju, oko 6-8 minuta sa svake strane.
Oceđivanje viška ulja
Pržene šnicle izvadite na papirni ubrus kako biste uklonili višak masnoće.
Serviranje
Poslužite Karađorđevu šniclu uz hrskavi pomfrit, tartar sos i svežu salatu od krastavaca, šargarepe i peršuna. Dodajte krišku limuna za dodatnu svežinu.
Saveti i preporuke
Varijacije: Umesto kajmaka, možete koristiti krem sir ili neki drugi mekani sir po želji.
Zdravija verzija: Ako želite laganiju varijantu, šnicle možete ispeći u rerni na 200°C oko 25 minuta, premazane s malo ulja.
Čuvanje: Karađorđeva šnicla može se čuvati u frižideru do 2 dana i podgrejati u rerni pre posluživanja kako bi zadržala hrskavost.
Izvor: https://domacirecepti.rs/recept/karadordeva-snicla/

