Mekane i ukusne, tortilje su odlična zamena za hleb, ali i dodatak raznim jelima. Bilo da ih jedete u slanoj ili slatkoj varijanti, nećete pogrešiti

Sastojci:

300g brašna

So i sećer

Ulje

voda

Priprema:

U posudu prosejati 300g brašna,

dodati po pola kašičice soli i šećera

dodati 5 kašika ulja i 200ml tople vode.

Zamesiti glatko testo, prekriti pa ostaviti pola sata

Testo podeliti na 8 jufkica, oblikovati lopte

Na malo brašna razvući svaku jufkicu, na pola cm debljine

Tiganj zagrejati na srednje jakoj vatri, peći u suvom tiganju svaku stranu oko 15 sekundi

Pečene, još vruće tortilje stavljati između krpe, kako bi se potparile i postale mekane, savitljive.

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.