Za lovačke šnicle svi znate i sigurno ste ih već jeli ili spremali, ali zašto se ne bi probali da današnji ručak poentirate sa jednom izuzetnom kombinacijom marinade od majčine dušice, crnog vina, origana i luka uz neodoljive šnicle koje se tope u ustima?

Tu je recept za marinadu, kao i recepti za najsočnije šnicle.

Da biste ih imali na meniju ne morate ići u lov na divljač, jer se one mogu pripremiti i od svinjskog mesa, ali se ponekad mogu praviti i od drugih vrsta mesa kao što su junetina, teletina ili divljač. Specifičnost ovog jela jeste da uz šnicle ide sos, a u njega možete staviti crni luk, pečurke, senf, paradajz ili vino. Svako ima mogućnost da ovo poznato jelo prilagodi svom ukusu i doda ili oduzme neki od sastojaka.

Marinada za lovačke šnicle – recepti uz koji će meso biti sočno i mekano

Mariniranje šnicli će doprineti punijem i jačem ukusu, kao i teksturi mesa, što će vaš obrok učiniti još ukusnijim i sočnijim.

Sastojci za marinadu:

1/2 šolje crnog vina
2 kašike senfa
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suve majčine dušice
1kašika maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Priprema marinade:

1. Pomešajte crno vino, senf, iseckan beli luk, origano, majčinu dušicu, so, biber i maslinovo ulje u posudi za mariniranje.

2. Stavite svinjske šnicle u marinadu, prekrijte posudu i ostavite da se meso marinira u frižideru. Vreme mariniranja može varirati, ali optimalno vreme je najmanje 2 sata, ili po mogućstvu preko noći, za intenzivniji ukus.

3. Pre nego što pripremite šnicle, izvadite ih iz frižidera i pustite da malo odstoje na sobnoj temperaturi.

4. Nastavite s postupkom pripreme prema receptu koji sledi. Pošto je meso već začinjeno, šnicle možete odmah uvaljati u brašno.
Lovačke šnicle – recept
Za početak, evo jednog klasičnog i proverenog recepta koji zahteva svinjsko meso i garantuje sočnu i ukusnu šniclu kao finalni rezultat.

Sastojci:

4 svinjske šnicle
1/2 šolje brašna
so i biber po ukusu (opciono beli luk)
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:

1. Šnicle, izlupajte, protrljajte čenom belog luka, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno, osiguravajući ravnomernu pokrivenost.

2. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte šnicle i pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe.

3. Poslužite šnicle tople, prelivene sosom, uz prilog po želji, kao što su krompir-pire, pirinač ili testenina.

Uživajte u sočnim i ukusnim lovačkim šniclama sa aromatičnim sosom. Možete prilagoditi začine i dodatke prema vašem ukusu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.