Ukoliko želite da spremite piletinu na malo drugačiji način, ovo je pravi recept za vas. Ovo jelo je idealno kada želite da spremite nešto brzo i jednpstavno, a da pritom iznenadite vaše goste.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
1,4 kg pilećih bataka sa kostima i kožom
morska so i mleveni biber
5 čenova belog luka
3 grančice majčine dušice
1 limun
1 ukiseljeni limun (opciono)
1 kašika sirćeta
2 kašike tamari sosa
3 1/2 kašike meda
1 kašika vode
2 kašike naseckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U velikom tiganju koji posle možete da stavite u rernu, na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje.

Posolite pileće batake solju i biberom i dodajte ih u tiganj sa belim lukom i majčinom dušicom.

Pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana, 3 do 5 minuta sa svake strane.

U tiganj sipajte sirće i krčkajte dok se ne smanji za pola, otprilike 2 minuta.

Dodajte tamari sos i med, protresite tiganj da se umak sjedini. Smanjite vatru na srednje jaku.

Dodajte vodu, sveži limun iseckan na tanke kolutove i kiseli limun isečen na kockice, pa pustite da proključa.

Stavite tiganj u rernu i pecite dok piletina ne bude skroz pečena, a sos se pretvori u gusti sirup, 10 do 20 minuta.

Prebacite piletinu na tanjir i pospite je peršunom, pa prelijte sos iz tiganja preko piletine.

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.