
Pica rolat od gotovih kora može biti poslužen kao toplo i hladno predjelo. Veoma brzo se pravi jer već imamo gotove kore i nadev koji je već poluprerađen, pa tako ni pečenje ne traje dugo.
Na kraju ćemo dobiti dva velika rolata, ako ga pravite da doručak ili večeru, ili 3 manja ukoliko je u pitanju predjelo. U bilo kom slučaju brzo i lako ćete doći do ovih ukusnih zalogaja.
Sastojci:
Premaz 1:
3 jaja
200 ml jogurta
pola kašičice soli
50 ml ulja
Premaz 2:
150 ml kečapa
100 – 150 ml paradajz soka
1 kašika origana
Za nadev:
300 – 350g kačkavalja, mozzarele ili bilo kojeg tvrdog sira
300 – 400 g šunke, šunkarice ili bilo koje salamice
200 g mariniranih šampinjona, može i svežih
Još: 500g gotovih tankih kora
Priprema:
Napravimo premaz broj 1. Pomešamo sve sastojke i živom dobro umutimo.
Napravimo premaz broj 2. Sve sastojke pomešamo i izmešamo da se povežu.
Podelimo kore zatim na 2 ili tri dela, zavisno šta odlučimo da pravimo.
Šunkaricu naseckamo na tanke listiće.
Sir narendamo.
Šampinjone sitno iseckamo.
Pleh podmažemo uljem i stavimo papir za pečenje.
Na 5 kora nadevi i premazi su raspoređeni ovako:
1. kora – 2, 3 kašike premaza od jaja,
2. kora – premaz od paradajza i malo sira odgore
3. kora – premaz od jaja, pa šunkarica i malo sira, malo paradajza
4. kora – premaz od jaja, malo sira
5. kora – premaz od paradajza, šampinjoni i malo sira
Rasporediti možete i po svom izboru.
Uviti rolat i staviti u pleh.
Postupak ponoviti još jednom ili dva puta.
Premazati rolate ostatkom premaza od jaja, a ako utrošite sve napravite premaz od 1 jajeta i malo mleka ili jogurta.
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Za to vreme ostaviti rolate da odstoje.
Peći oko 40 minuta.
Pečene prohladiti pa poslužiti.
Prijatno!


