Pica rolat od gotovih kora može biti poslužen kao toplo i hladno predjelo. Veoma brzo se pravi jer već imamo gotove kore i nadev koji je već poluprerađen, pa tako ni pečenje ne traje dugo.

Na kraju ćemo dobiti dva velika rolata, ako ga pravite da doručak ili večeru, ili 3 manja ukoliko je u pitanju predjelo. U bilo kom slučaju brzo i lako ćete doći do ovih ukusnih zalogaja.

Sastojci:

Premaz 1:

3 jaja
200 ml jogurta
pola kašičice soli
50 ml ulja

Premaz 2:

150 ml kečapa
100 – 150 ml paradajz soka
1 kašika origana

Za nadev:

300 – 350g kačkavalja, mozzarele ili bilo kojeg tvrdog sira
300 – 400 g šunke, šunkarice ili bilo koje salamice
200 g mariniranih šampinjona, može i svežih

Još: 500g gotovih tankih kora

Priprema:

Napravimo premaz broj 1. Pomešamo sve sastojke i živom dobro umutimo.

Napravimo premaz broj 2. Sve sastojke pomešamo i izmešamo da se povežu.

Podelimo kore zatim na 2 ili tri dela, zavisno šta odlučimo da pravimo.

Šunkaricu naseckamo na tanke listiće.

Sir narendamo.

Šampinjone sitno iseckamo.

Pleh podmažemo uljem i stavimo papir za pečenje.

Na 5 kora nadevi i premazi su raspoređeni ovako:

1. kora – 2, 3 kašike premaza od jaja,

2. kora – premaz od paradajza i malo sira odgore

3. kora – premaz od jaja, pa šunkarica i malo sira, malo paradajza

4. kora – premaz od jaja, malo sira

5. kora – premaz od paradajza, šampinjoni i malo sira

Rasporediti možete i po svom izboru.

Uviti rolat i staviti u pleh.

Postupak ponoviti još jednom ili dva puta.

Premazati rolate ostatkom premaza od jaja, a ako utrošite sve napravite premaz od 1 jajeta i malo mleka ili jogurta.

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Za to vreme ostaviti rolate da odstoje.

Peći oko 40 minuta.

Pečene prohladiti pa poslužiti.

Prijatno!

Tagovi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.