
Svi deserti su posebni na svoj način, ali čokoladni kolačići su ipak izuzetak i mnogim ljudima su prvi izbor.
Zbog njihove hrskave teksture i mlečnog ukusa je ceo internet poludeo, a isto tako će i vaš jezik kada ih proba.
Ovaj recept nije komplikovan, i kada vam se jede nešto slatko, neće vam trebati puno vremena da ih napravite.
Sastojci
150g margarina ili maslaca
300g glatkog brašna
100g šećera kristala
1 Vanilin šećer
1 jaje
100g čokolade
Priprema
1. Otopiti margarin u činiji (otopiti na pola, a ne celi), sve suve sastojke ujediniti zatim dodati jaje, sve to dobro izmešati, zatim dodati margarin pa formirati testo. Kada dobijete glatko testo, unutra dodajte čokoladu iseckanu na male komadiće.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni, i pecite 15-ak minuta.
Iskra Telesković



