Svi deserti su posebni na svoj način, ali čokoladni kolačići su ipak izuzetak i mnogim ljudima su prvi izbor.

Zbog njihove hrskave teksture i mlečnog ukusa je ceo internet poludeo, a isto tako će i vaš jezik kada ih proba.

Ovaj recept nije komplikovan, i kada vam se jede nešto slatko, neće vam trebati puno vremena da ih napravite.

 

Sastojci

150g margarina ili maslaca

300g glatkog brašna

100g šećera kristala

1 Vanilin šećer

1 jaje

100g čokolade

Priprema

1. Otopiti margarin u činiji (otopiti na pola, a ne celi), sve suve sastojke ujediniti zatim dodati jaje, sve to dobro izmešati, zatim dodati margarin pa formirati testo. Kada dobijete glatko testo, unutra dodajte čokoladu iseckanu na male komadiće.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni, i pecite 15-ak minuta.

Iskra Telesković

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.