
Nutela čizkejk pripada onim tortama koje se najčešće prave leti, jer su gotove za 15 minuta. Ne trošite mnogo vremena i ne pečete ništa dok su velike vruće, a na kraju ipak imate tortu.
Preporučuje se početnicima u kulinarstvu, jer se baš jednostavno pravi.
Sastojci:
Kora:
300g mlevenog keksa
100g putera
100ml mleka (opciono)
100g šećera u prahu
50-100g mlevenog lešnika
Krem:
500ml slatke pavlake (koristiti biljnu zaslađenu)
400g krem sira
100g šećer au prahu (opciono)
200g Nutella krema (može i više, može i bilo koji drugi)
Glazura:
200g crne čokolade
200 – 250ml slatke pavlake
Priprema:
U mleveni keks dodati otopljen puter, lešnik, po želji šećer u prahu i mleko. Zatim, sve dobro izmešati.
Ako volite hrskavije korice, onda ne dodajete mleko. Ako više volite one mekše i sočnije, onda dodajete.
Koru formirati u obruč prečnika 24 ili 26cm.
Staviti u frižider.
Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir i šećer u prahu, dobro izraditi da bude čvrsto, pa podeliti na 2 dela.
U jedan deo dodati nutela krem pa sve dobro izmešati da se poveže.
Na koru stavite čvršći fil, pa mekši ili ih izmešajte.
Ako mešate, malo pritiskajte fil da ne bi bilo rupa od vazduha.
Ceo nutela čizkejk lepo poravnajte, pa zagrejte slatku pavlaku do vrenja i prelijte izlomljenu čokoladu.
Mešajte dok se potpuno ne otope i ne povežu.
Prelijte polako preko čizkejka. Ne morate razmazivati, ima dovoljno da se prelije svuda.
Ostaviti u frižider nekoliko sati, kako bi se torta što bolje stegnula i ohladila.
Dekoraciju možete da uradite i ne morate, ovako je sasvim dovoljno.
Prijatno!
Izvor: https://domacirecepti.net/nutella-cizkejk/


