Oštar džin sour, sa dodatnim tropskim notama juzua i bosiljkom
Recept:
Za sirup
100 g sitno iseckane mešavine kore limete i limuna
50 g sitno seckanog bosiljka
100 g šećera
Za piće
80ml džina – koristimo Dovnpour Original
30 ml iuzu likera – koristimo Choia
150 ml sirupa od bosiljka i citrusa – pogledajte gore i metodu
30 ml soka od limete
40 ml belanca (od oko 1 većeg jajeta)
4 kriške dehidriranog limete, za ukrašavanje
U srednju šerpu stavite sve sastojke za sirup, dodajte 100 g hladne vode i stavite na srednju vatru, mešajući da se šećer rastvori, šest do osam minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da se ohladi i stavite preko noći ili, još bolje, 48 sati, zatim fino procedite u čistu teglu, zatvorite i čuvajte u frižideru, gde će se čuvati oko tri nedelje.
Da biste napravili napitak, izmerite sve tečnosti u šejker, dodajte belanca, a zatim promućkajte da se belo stegne. Dodati led, ponovo promućkati da se ohladi i razblažiti, zatim fino procediti u dve kupe, ukrasiti svako piće sa dve kriške suvog limete i poslužiti.

