Udruženje „Jedan od pet miliona“, komentarišući dešavanja u Rektoratu poslednjih dana i reakcije funkcionera vlasti na njih, saopštilo je da vlast „boli i ljuti“ što su studenti „odneli svoju prvu pobedu“ u poslednjih sedam godina „mraka i talačke krize“.

„Razumemo da boli kada se nešto reši mimo vas i toga ‘da se vi pitate’ i kada vaši pritisci ne daju rezultat, ali i razumemo bol koju vam je nanela pobeda studenata da vrednost diplome ne bude cena njenog štampanja, kupovine ili krađe, već da njena vrednost bude refleksija znanja osobe koja je stekla“, navedeno je u saopštenju.

Udruženje je istaklo da Univerzitet vrednuje studente koji imaju znanje i pošteno stiču diplome, a akademske krađe oštro sankcioniše, i to najviše ljuti vladajuću stranku. 

„Izvinite što mislimo svojom glavom. Evo, još jednom stvarno izvinite što smo odneli pobedu a što vas ništa nismo pitali, a vi se javljate iz dana u dan. Stvarno izvinite što smo se izborili za autonomiju Univerziteta i srušili vaše nečasne akademske snove“, poručili su studenti.

Parafrazirajući izjavu predsednika Aleksandra Vučića, studenti su se „izvinili i Đuri što je poslao funkcionere i aktiviste Srpske napredne stranke da ih batinaju, što 10 meseci protestuju, pa o tome obaveštavaju CNN, BBC i drugi strani mediji, a RTS ćuti kao da ga je taj isti Đura tukao po finansijama“.

Komentar(1)

  1. kriticar
    1. oktobra 2019. 22:05

    Dragi studenti, pobedu ce te odneti kad diplomirate. Ovo je samo jedna epizoda vaseg zivota. Morate znati kad tako pavsalno osporavate neciji rad, diplomu ili doktorat, da time osporovate profesore, komisiju pa i Univerzitet sve one koji su nekom potpisali diplomu ili odobrili i verifikovali doktorski rad. Necu da komentarisem nikog posebno ali meni kao posmatracu sa strane tako izgleda ova hajka na jednog ministra. Ako njegov doktorat nije validan postavljam pitanje; ,,Kakvi su onda profesori koji su taj doktorat odobrili i potpisali? Treba li ispitivati i njihove profesure? Kakav je onda Univerzitet na kojem je ministar doktorirao? - Ima li taj Univerzitet nakon svega kredibilitet da proizvede strucne ljude, da posteno ocenjuje diplomski i doktorski rad svih studenata i doktoranata. Ili vi studenti smatrate da se znanje ocenjuje selektivno? - Vidite, mnogo ste pitanja probudili u meni posmatracu sa strane a sta tek da misle buduci strudenti kad budu ocenjivali vas i vase diplome stecene na tom istom univerzitetu. Da se razumemo, ni jedne vrste lopovluk ne odobravam, samo razmisljam sobzirom na sve sto se desava poslednjih godina u zemlji cuda i kontradiktornosti, u zemlji Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.