(Beta) – Nakon obilne kiše koja je u sredu uveče pogodila Novi Sad, u tom gradu je situacija stabilna i većina ulica je prohodna za saobraćaj, saopštile su danas gradske vlasti.

Jak pljusak sa grmljavinom koji je u Novom Sadu počeo nešto pre 19 sati u sredu, u veoma kratkom roku napravio je velike probleme u saobraćaju i izazvao štete na automobilima.

Brojne ulice u gradu bile su poplavljene, a kanalizacioni šahtovi nisu bili u stanju da prime toliku količinu padavina pa su se izlivali.

Vozila su se kretala veoma otežano u pojedinim ulicama, koje su više nalikovale na reke nego na ulice.

Na snimcima na društvenim mrežama videli su se parkirani automobili koji su bili do polovine visine u vodi.

Građani u pojedinim delovima Novog Sada nisu mogli izaći iz svojih zgrada, koje su bile opkoljene vodom.

Utakmica polufinala Kupa Srbije u fudbalu između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta je zbog nevremena u 33. minutu.

Gradske vlasti su saopštile da su sve nadležne gradske službe „aktivno radile na rešavanju problema građana“, a na terenu je, „tokom cele večeri“, bio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Angažovani su zaposleni iz Gradske uprave, javnih komunalnih preduzeća, vodoprivrednih preduzeća i privatnih firmi, kako bi se izborili sa velikim količinama vode.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavljena su 52 slučaja otežanog kretanja automobila u većem broju ulica, a bilo je i devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jedna za oboreni stub elektrodistribucije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode službe JKP Čistoća počele sa uklanjanjem blata sa puta, koje je ometalo saobraćaj.

Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečaru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs, piše u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.