(Beta) – Poslanici skupštine Srbije započeće danas novu sednicu na kojoj će razgovarati o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni.

Pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji na dnevnom redu je i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije.

U tom izveštaju koji je juče usvojio Odbor za kulturu i informisanje između ostalog stoji da su sve televizije sa nacionalnim frekvencijama ispunile standarde, dok o nasilju u rijaliti programima pre svega na Televiziji Pink, u izveštaju nije bilo reči.

Poslanici će razmotriti i Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović.

Na dnevnom redu je i predlog za glasanje o nepoverenju članu vlade, ministru unutrašnjih poslova Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Iako je formalno sednica redovna, ona je zakazana na zahtev svih opozicionih poslanika koji, između ostalog, traže Gašićevu smenu, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje frkevencije Pinku i Hepiju, smenu saveta REM-a, a među zahtevima je bila i hitna sednica skupštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.