Neko će zabrinuto gledati u nebo jer je najavljena kiša; nekom drugom će baš prijati da bude kod kuće i da se opusti tokom predstojećih vaskršnjih blagdana.

Kojoj god grupi da pripadate, ovaj praznični broj Nedeljnika je idealni saputnik za tri-četiri slobodna dana. Navikli smo vas i na dvobroje o Vaskrsu, ali kalendar i obilje materijala diktirali su da čitaoce obradujemo „redovno“.

Može li Jakov Milatović da promeni Crnu Goru? Postoji li evropska perspektiva Zapadnog Balkana? Šta kad se opet pojave „mladi, lijepi i pametni“? O svemu tome, u mini-specijalu, pišu naši saradnici; o jednom čudesnom i naposletku tužnom putovanju pripoveda Abdulah Sidran, a velika priča iz Urugvaja, preko Anda, idealna je za Vaskrs. Jer posle najtužnijeg dana za hrišćane dolazi najradosniji. I spasenje…

Pogledajte šta vas čeka u novom broju Nedeljnika

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

MILATOVIĆ – „Često sam govorio i u kampanji da je ovo borba protiv izopačenog sistema vrednosti u kom je bilo normalno kupovati diplome, krasti, ubijati novinare, diskriminisati jedan narod, a u poslednjih dvadeset godina to su bili dominantno Srbi“, ispričao je izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović u intervjuu za Nedeljnik,

LALIĆ – Ulazak Crne Gore u EU, ekspresni, za tri godine, srušio bi snove o balkanskim stabilokratijama, i napravio put za konačno zaokruživanje evropskog sna o ujedinjenoj Evropi, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog broja Nedeljnika.

JOVIĆ – „Fleksibilnost, odnosno promjenjivost, nacionalne samoidentifikacije u Crnoj Gori dovodi u pitanje tezu svih nacionalista na svijetu – da su nacije trajne i nepromjenjive kategorije, kao i da su one postojane i da su postojale oduvijek“, piše profesor Dejan Jović za Nedeljnik.

PANOVIĆ – „Koliko je Vučić pobrao simpatija od „kolektivnog Zapada“ povodom njegove kosovske kompromisne politike, toliko je, s kontrastrane, pojačao gard prema medijima koje ne kontroliše i partijama koje sebe ne vide u Narodnom pokretu“, piše Zoran Panović u novom Nedeljniku.

PANTELIĆ – Kada se kraljica Elizabeta II popela na tron, Velika Britanija je upravljala četvrtinom sveta na svih pet kontinenata, a njen sin Čarls III nasledio je tek par prekomorskih teritorija, dok sva četiri konstitutivna dela Ujedinjenog Kraljevstva pokazuju sve izraženije secesionističke tendencije. Ne samo Škoti, Irci i Velšani, već i sami Englezi više nisu tako zagrejani za Veliku Britaniju. Spoljnopolitička analiza Željka Pantelića objavljena je u novom Nedeljniku.

PLATINASTI VUK – Amerikanci će u narednih nekoliko meseci vežbati i sa Srbima i sa Albancima i pripremati se za rat velikog stila protiv Rusa. To za američki pogled na odnose u međunarodnoj politici i vojno-vojnoj saradnji nije prepreka, ali biće izazovno objasniti javnosti Srbije kako to da će američki bataljon da dođe na Kosovo i da vežba sa KSB. Ima kod Amerikanaca vojske i neke jedinice biće na Kosovu, a neka dolazi u bazu Jug, smeštenu između Preševa i Bujanovca, na vežbu sa VS. Velika vojna analiza Aleksandra Radića objavljena je u novom Nedeljniku.

BAUCAL – „Dosta dugo se bavimo pitanjem normalizacije odnosa između, kako se to poslovično kaže, Beograda i Prištine. Jednako važno, ako ne i važnije, jeste pitanje normalizacije odnosa unutar Srbije između različitih Srbija“, piše prof. dr Aleksandar Baucal u tekstu objavljenom u novom Nedeljniku.

ANDI – Jedan od poslednjih živih svedoka nesreće leta 571, o kojoj je snimljen film, govori za Nedeljnik o životu i sreći, nadi i spasenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.