Sve veća popularnost veganske ili vegeterijanske ishrane dovodi do smanjenog unosa hranljivih sastojka koje se inače nalaze u životinjskim namirnicama, važnih za zdravlje mozga, navodi se u magazinu BMJ.

Izbegavanje hrane životinjskog porekla moglo bi da ima „nenamerne posledice“ unošenja kolina ili b8 vitamina, prema ovom članku, piše Independent. Esencijalni dijetani hranljivi sastojak izuzetno je važan za zdravlje mozga, posebno tokom razvoja fetusa a utiče i na rad jetre. Količina koja se proizvodi u jetri nije dovoljna da zadovolji potrebe našeg tela i zatomora da se unosi kroz ishranu. Najviše ga je u govedini, jajima, mlečnim proizvodima, ribi i piletini. Manje količine mogu da se nađu u orašastm plodovima pasulju i povrću iz porodice kupusa, kao što je brokoli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.