Tokom rasprave u Skupštini Srbije o Kosovu, u trenutku kada je predsednik Aleksandar Vučić odgovarao poslaniku Balintu Pastoru, došlo je do incidenta, kada se u sali deo opozicijie sukobio sa poslanicima vladajuće koalicije.

S ozbirom na to da je tokom incidenta reč imao predsednik Srbije, on je sve vreme govorio na mikrofon. Drugi poslanici su pokušavali da izvrše pritisak na predsednika Skupštine da im da reč, a predstavnici opozicije su uzvikivali „poslovnik, poslovnik“.

„Svo junaštvo im se svelo na kafansko vikanje“, rekao je Vučić i uputio niz uvreda predstavnicima opozicije, nazvavši ih „kriminalcima“ i „ljudima koji su izdali Srbiju“ i koji su „Kosovo dali, a on ga od njih brani“.

U skupštinskoj kakofoniji i neprimerenim dobacivanjima, došlo je do ustajanja iz fotelja i mešanja poslanika u centru skupštinske sale.

Kada se rasprava privela kraju, Vučić je više puta uputio „molbu“ predstavnicima većine: „Sedite ljudi, smirite se, mi nećemo biti kao oni.“

Zaključio je ove „rijaliti scene“ rečima:

„Oni od srpskih zemalja više vole da brane Poslovnik, Poslovnik Demokratske stranke. To je njima važnije“.

Zavalio se Vučić u fotelju u tom trenutku, dok je skupštinskom salom odzvanjalo: „Aco Srbine“.

On je ranije „podneo izveštaj“ pred Skupštinom. U izveštaju je predstavljen niz aktivnosti u procesu, kao i presek stanja po temema, među kojima su zajednica srpskih opština, policija, pravosuđe, energetika, evropske integracije i brojne druge teme.

Predstavnici opozicije optužili su predsednika Skupštine Srbije da je odgovoran za incidente jer nije želeo da da reč poslanicima koji su na nju imali pravo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.